Treceți la conținutul principal

Omul de azi — zombi în faţa ecranului




           
          V-aţi întrebat vreodată câţi oameni vedeţi pe stradă în fiecare zi? Dar oameni vii care simt? V-aţi uitat vreodată la feţele lor, trăirile întipărite pe acestea? Eu, cu regret, am încetat să desluşesc feţele oamenilor, de parcă toţi şi-au pus măşti identice: aceleaşi riduri, aceleaşi priviri reci, aceleaşi mişcări, de mă întreb uneori dacă mai sunt vii sau nu. Aceste creaturi se grăbesc să-şi care trupul în faţa «aparatului magic», cel care le permite să evadeze din realitate, oferindu-le o altă lume, o lume care, încetul cu încetul, se transformă dintr-o realitate virtuală în una pe cât se poate de adevărată. Aceşti oameni încetează să vadă ceea ce-i înconjoară, alergând hipnotizaţi la computerul de acasă, de la şcoală, de la serviciu, de la cafenea, ignorând părinţi, copii, prieteni.
          Cei mai afectaţi cred că sunt, totuşi, adolescenţii, pentru că sunt exact în perioada când se dezvoltă, când pot fi uşor influenţaţi de orice schimbare a mediului. La această vârstă, şansele şi riscurile plămădirii unui viitor prosper sau dezastruos sunt egale. Acum, fiind în formare, pentru ei există atât şansa de a deveni personalităţi, cât şi riscul de a se transforma în nişte marionete ale noilor tehnologii, şi asta pentru că adolescenţii de azi sunt tot mai mult direcţionaţi de computere, care le dictează normele de conduită în diverse situaţii şi-i «pregătesc» pentru viaţa de adult, dictată iarăşi de computere. Oamenii au încetat să judece, permiţând unui ecran s-o facă în locul lor.


          Incapacitatea aceasta de a gândi a transformat omul contemporan într-un zombi cu o singură nevoie – cea de a sta holbat în faţa computerului 24 de ore din 24. Reţelele de socializare, la rândul lor, îşi fac bine munca, luând decizii în locul oamenilor, care se lasă influenţaţi de comentariile unor persoane pe care nici nu le cunosc şi puţin probabil că le vor întâlni vreodată. Şi aşa cum internetul nu ştie ce e cenzura, de la o vârstă destul de fragedă, copiii noştri au acces la tot ceea de ce părinţii încearcă să-i protejeze: informaţii despre sex, alcool, droguri, precum şi diverse posibilităţi de procurare a acestora. Vrem o generaţie sănătoasă, dar ne dedicăm timpul doar unor tehnologii care ne joacă pe degete, uitând totalmente de persoanele dragi, care necesită sfatul şi suportul nostru, holbându-ne iarăşi, în aşteptarea unui nou comentariu, pe ecranul neînsufleţit al computerului.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

три метра над уровнем неба "эмоции и мечты"

  3 часть выйдет  16 марта 2013 года  пока вышла только книга.... коротко о содержимом книги:           Аче узнаёт от сестры Баби что она всю неделю перед свадьбой плачет, что она любит только его, смотрит фото где они вместе. Аче тоже плачет он верит все чуства жывы. В день свадьбы он из под венца крадёт её и они уезжают на берег моря, там они проводят весь день ... они снова вместе смова, теже чуства, но она по нелепой случайности тонет.          Катина встретит парня но не сможет почусвовать любовь, не сможет забыть умершего Поло и покончет с собой сбросивщись с моста в воду в день свадьбы Баби со словми "я не могу без тебя жить".  Аче спасёт только то что Джин беременна. Потом идёт описание похорон Катины и Баби. А в конце истории Аче с маленькой дочкой принесли цветы на могилу Баби, дочка спрашивает:  - Кто это папа?? - Старая знакомая. И они уходят...... И конец.

Vis de iarnă...

  Ninge, ninge, ninge, ca-n poveste   A venit şi la noi iarna............ .Ninge atît de frumos încît nu poţi să te abţii să nu ieşi afară ţi să te plimbi prin zăpada rece si pufoasă.

Suruceni are Miss

“Miss Suruceni” – unul dintre concursurile dedicate promovării frumuseţii feminine   se desfasoara pentru prima data in Suruceni, cu perspectiva de a deveni o traditie. Pentru titlu de Miss Suruceni  în consurs au intrat 10 finaliste curajoase şi frumoase, care au defilat in toata splendoarea. Fetele au dat dovadă de inteligenţă, feminitate şi nu în ultimul rând de atitudinea de luptătoare.   De la evenimnet nu au  lipsit artistii autohtoni care au dat culoare serii. Ionel Istrati si Catalina Rusu au cintat in pauza.  Cele 10 fete cu varste cuprinse intre 15 si 23 de ani s-au pregatit aproape doua luni pentru marele concurs. Au facut sport, repetitii de dans, sesiuni foto si schimbari de look.  Ideea de Miss Suruceni a venit din partea unei domnisoare de doar 19 ani, Cristina Panico a muncit extrem de mult pentru realizarea proiectului propus. Dupa trei ore de concurs a fost aleasa cea mai frumoasa. Natalia Trigub in varsta de 23 de ani, a devenit pr